Goedemorgen Nederland - Reisverslag uit Sydney, Australië van Eveline Jansen - WaarBenJij.nu Goedemorgen Nederland - Reisverslag uit Sydney, Australië van Eveline Jansen - WaarBenJij.nu

Goedemorgen Nederland

Door: Eveline

Blijf op de hoogte en volg Eveline

04 September 2009 | Australië, Sydney

Heerlijk leventje hier! Ik ben al aardig gesetteld in Sydney, heb geen kaart meer nodig, heb zelfs al 2 keer de weg gewezen aan andere mensen, en ga nu ook al in het donker op pad (kun je nagaan). De stad is groot maar niet te groot, de mensen zijn vriendelijk en de sfeer is goed. Ik heb inmiddels wel ongeveer alles gezien hier, dus de komende dagen zullen (als het weer het toelaat) vooral strand-dagen worden (war ook niet erg is natuurlijk).

Dinsdag 1 september (Sydney)
Volle bak in mijn eerst rustige kamertje! Gister zijn er 4 nieuwe meisjes aangekomen, dus de kamer is nu vol. Tina aus Deutschland, Elizabeth uit LA California, Judy en Jinny uit England, waarmee het aantal fohnen nu op 4 komt (halloo je bent op reis!) Anyway, ze zijn allemaal heel aardig! Vandaag ben ik met Elizabeth gaan whale watchen. We gingen op een bootje voor 15 personen (een omgebouwde politieboot) de oceaan op, waar we eerst een dolfijn zagen! Tien jaar geleden heb ik met mijn ouders ook al eens zo’n tour gedaan, waar we heel veel dolfijnen zagen en geen een walvis, dus ik verwachte er weinig van. Maar niet veel later kwam de eerste whale! Echt super mooi om te zien! Toen die weer onder was dacht ik dat dit het einde zou zijn, maar.. toen werden we omsingeld door vier(!) walvissen! Echt heel mooi! Ze waren heel nieuwschierig naar de boot, en bleven dus om ons heen en de bestuurder van de boot zei dat dit maar maximal 2 keer per jaar gebeurd, dus we hadden heel veel geluk! Nog mooier was dat ze kunstjes gingen doen, en de nuchtere bestuurder zei: oh hij doet een ‘complete roll over’, dat heb ik in mijn hele leven nog nooit gezien.. Oh hij doet een ‘back flip’, dat heb ik ook nog nooit gezien! Nouja we waren dus heel lucky om dit allemaal te mogen zien! Ze gingen zelfs een paar keer onder de boot door wat ik wel eng vond (je kon het ook heel goed zien) maar gelukkig bleven ze braaf. Beetje jammer was dat we maar een camera hadden met een lege batterij, dus hebben we het met onze telefoons op moeten lossen. Maar Elizabeth the LA Candy girl kwam compleet met blackberry dus op de oceaan konden de net genomen foto’s direct naar mij worden gemaild! Terug in de stad heb ik lekker gelunched, in het park gelegen en heb ook nog een kijkje en een duik genomen in het aquatic centre (zwembad). Ik ben nu wel moe van vandaag, want de boot was nogal ruig, ik heb ook wat blauwe plekken eraan over gehouden maar het was het allemaal waard, ik ben helemaal uit gewaaid en heb gezwommen, en loop nogsteeds iedere dag heel de stad door omdat ik te lui ben om uit te zoeken hoe de bussen hier werken en te zuinig om daar geld aan uit te geven, dus outback eefje duikt zo lekker haar bedje in! Ohja, ik ben hier echt een jonge reiziger, mijn kamergenootjes zijn tussen de 20 en 30, en vinden het allemaal ‘oh so brave’ dat ik dit op mijn 18e al doe!

Woensdag 2 september (Sydney)
Het hostel heft op woensdag een gratis shuttle service naar Bondi beach, en als NL-er maak ik hier graag gebruik van. Elizabeth was ook wel into een Bondi dagje, dus besloot ze zich ook in te schrijven. Er loopt een hele mooie cliff-walk langs de kust, dus bedachten we dat we die gingen rennen. Met onze zwemspullen op de rug en sportspullen aan stonden we beneden, waar verteld werd dat alleen de eerste 10 mensen op de lijst mee mochten, en wij daar niet bij hoorden.. FIJN dat ze dat eerder gezegd hadden! Maar de bestuurder van het busje gaf ons geld en daar moesten we maar een taxi mee zien te regelen, zo gezegd zo gedaan, en niet veel later kwamen we aan op het prachtige strand. Het idee om de cliff-walk te rennen was misschien wat te enthousiast, want met een hoop trappen waren we al snel toe aan een rustmomentje. Was het niet heel toevallig dat we net op dat moment een groep dolfijnen zagen dobberen voor de kust.. amazing! Dit keer had ik wel mijn camera bij, gelukkig! Na de wandeling hebben we lekker op het strand gelegen, een heerlijke lunch gehad, ik heb een surf-proof bikini gekocht en besloten we om in het (ijsijs) koude water te gaan, het was heerlijk! Na een tijdje voelde je de kou niet eens meer en was je meer bezig met het overleven van de massive waves. We zijn met de bus naar huis gegaan, en we hadden een nieuw kamergenootje (want het Taiwanees meisje was weg), nog een UK-girl, maar heel aardig! In de avond heb ik Elizabeth de Harbour bridge en het oprah house laten zien, en zijn we bij een super leuk tentje terecht gekomen, waar alle business mensen komen na hun werk om een beetje te loungen, het was aan de haven, uitzicht op de harbour bridge en live jazz/lounge muziek, echt geweldig! Om half 12 waren we terug en we verwachtten dat iedereen al sliep, maar Tina was de enige, July zat zich ongerust te maken over haar reisgenootje Jinny die was gaan stappen met een paar wildvreemden, en Megan had zojuist een ‘date’ gehad met Italiaan. Ze zijn allemaal echt zo aardig dus ik ben heel blij met ze!

Donderdag 3 september (Sydney)
Toen we wakker werden en uit het raam keken, was de lucht strak blauw, en hebben we nog 5 minuten gelachen omdat Jinny vond dat het ‘a bit cloudy’ was, omdat er 1 mini wolkje aan de lucht was, maar helaas sloeg het weer snel om toen ik heerlijk zat te genieten in Darling Harbour. Daarom heb ik een grote schoonmaak gehouden in mijn spullen (wat heel erg nodig was) en heb ik de rest van de tijd eigenlijk vrij weinig gedaan. Met 3 UK-girls ben ik naar een Aussie BBQ geweest, het was echt heerlijk! Elizabeth is vandaag naar een ander hostel gegaan, maar vanavond is ze terug gekomen zodat we met alle meisjes op de kamer film konden kijken. Narnia, niet mijn soort film maar het was wel gezellig.

Vrijdag 4 september (Sydney)
Eindelijk eens uitgeslapen vanochtend! Tot 10 uur lag iedereen knock-out in bed, wat redelijk zeldzaam is, aangezien er normaal altijd wel eentje vroeg wakker is. Daarna ging mijn Sydney-ontdekkings reis verder, ik ben een kijkje gaan nemen aan de andere kant van de Harbour-bridge. Het was een super leuk wijkje, en een heel groot verschil met deze kant van de brug: minder druk, minder hectisch en geen/weinig Aziatische mensen. Ik kwam een perfect bankje in de zon tegen, dus het was tijd voor een pauze. Twee uur later ging ik weer terug. Vanavond ga ik met Amanda afspreken, een Australisch-basisschool vriendinnetje, ik heb er zin innnn!

• 04 September 2009 - 07:12

Wilma:

Lieve Eef, wat een super avonturen en wat schrijf je er leuk over! Ik mail je nog.

• 04 September 2009 - 11:11

Gerdo:

Lieve eef, wat een leven en belevenissen. Veel plezier verder.

• 06 September 2009 - 12:41

Stefanie:

Lieve Eef!

Wat een leuke dingen maak je mee zeg! Ik ben weer helemaal op de hoogte, echt geweldig! En die foto's wow! Echt prachtig! Maak veel mooie foto's vind het echt leuk om te zien! En ik kijk alweer uit naar je volgende verhaal!

Liefs!

• 06 September 2009 - 15:54

Stephen:

Lieve Eef,

ik ben ook weer helemaal bijgelezen. wat een verhalen zeg. Zoals ik al eerder zei, begin jaloers te worden. want hier in Nederland is het zware leven alweer begonnen. Studie werken enz. pfhhh

maar zo te zien hoef je daar nog niet over na te denken! Lekker genieten, en ik ben nu alweer benieuwd naar het volgende verhaal

xx

• 06 September 2009 - 15:57

Wini:

Hoi, Eveline,
    Het klinkt soms als een andere wereld! Geweldig, die dolfijnen en walvissen, wat een belevenis. Leuk om je zo te kunnen volgen.
    Groetjes.

• 07 September 2009 - 16:10

Geerte:

Jeeeetje Eveline, wat een 'moeilijk chille' reis, zoals ze bij ons op school zouden zeggen! Ik heb ademloos je avonturen gelezen. Kan niet wachten wat je nog meer gaat beleven, en wat je er nog meer voor leuke dingen over schrijft.... Geniet ervan!
    Dag hoor!